Kötü yazılım veya “malware”, bilgisayarınıza zarar vermek amacıyla geliştirilmiş yazılımlardır. İnternet içerik güvenliği şirketi Trend Micro’nun “Tehdit Analizi” adlı raporuna göre, kötü yazılım salgınları 2007’de yüzde 200 arttı. Birçok KOBİ, sayısı, türü ve karmaşıklığı gittikçe artan web tabanlı tehditlerle mücadele etmek için tam zamanlı bilgi işlem personeli çalıştırma lüksüne sahip olmadığından, çoğu zaman fatura ve finansal bilgiler gibi müşteriye ait verilerin çalınmasından sorumlu tutuluyor.

Trend Micro, kötü yazılımlardan korunmanın yollarını ise şöyle sıralıyor:

* Bütün çalışanların, etkili şifreler ve mümkünse, daha güçlü bir kimlik doğrulama teknolojisi kullanmasını sağlayın. Farklı büyük ve küçük harflerden oluşan şifreler daha güvenli olacaktır.

* Çalışanların, güvenilmez kaynaklardan program indirmelerine izin vermeyin.

* Masaüstü ve dizüstü bilgisayarların, hem ofis ağında, hem de mobil çalışma esnasında, güvenlik duvarlarıyla, antivirüs yazılımlarıyla ve web tehditlerini önleme sistemleriyle korunmasını sağlayın.

* Bütün yazılımları güncel tutun.

* Yedeklemeleri yapın ve yönetin.

* Şifrelemeyi en üst düzeye çıkarın. Müşteri verilerini parola ya da tuşlarla şifreleyerek koruyun.

* Hassas verileri, çalınma ya da kaybolma ihtimaline karşı, avuç içi bilgisayarda ya da mobil cihazda kayıtlı bırakmayın.

* Şirketinizin büyüyeceğini aklınızdan çıkarmayın ve işletmenizin hızıyla birlikte genişleyebilecek güvenlik çözümleri edinin.

Kaynak: Bu yazı, Kolay İletişim tarafından hazırlanmıştır.