Ani ve beklenmedik risklere karşı, önceden ödenen prim karşılığında olası riskin sigorta şirketine transferini kapsayan iki taraflı sözleşmeye sigorta denir.

Hayat ve hayat dışı sigortalar olmak üzere, 2 ana gruba ayrılır.

Hayat dışı sigortalar başlıca aşağıda belirtilen branşlarda hizmet verir:

Yangın sigortaları: Bireyin sahip olduğu konut, işyeri ve muhteviyatı için düzenlenen ve doğal afetleri de içeren poliçelerdir.

Oto kaza sigortaları: Karayolunda kullanılabilen motorlu motorsuz taşıtların uğrayacağı maddi zararları karşılar

Oto sorumluluk sigortaları: Motorlu aracın işletilmesi sırasında bir kimsenin ölümüne veya yaralanmasına veya bir şeyin zarara uğramasına sebebiyet vermiş olmasından dolayı işletene düşen hukuki sorumlulukları tazmin eder.

Sorumluluk sigortaları: Özel/Tüzel Kişilerin 3. Şahıslara, kendileri ile bir sözleşme akdi bulunan kimselere vereceği maddi veya bedeni zararlardan dolayı oluşacak hukuki sorumluluklarını karşılayan sigorta ürünleridir.

Mühendislik sigortaları: İnşaat ve montaj işlerinde meydana gelecek maddi zararları ve de makine/elektronik ekipmanlarında yaşanacak arıza, bozulma hasarlarını temin eder.

Ferdi kaza sigortaları: Ani ve harici bir olayın etkisi ile sigortalının iradesi dışında vefatı veya sakat kalması hallerini temin eder.

Kaynak: Bu yazı, Kolay İletişim tarafından, KobiFinans için, Fiba Sigorta kaynaklarından derlenmiştir.

www.fibasigorta.com.tr