Eyüp Erol`a ait EMS`nin işleyiş yapısı yeni bir Titan mı sorusunu gündeme getirdi. Titan benzeri saadet zincirini çağrıştıran bu olay üzerinden Saadet Partisi de hedef tahtasına oturtuldu. Eyüp Erol`un Gaziosmanpaşa ilçesinden belediye başkan adayı olması gözlerin Saadet Partisine çevrilmesine neden oldu.

SAADET PARTİSİYLE HİÇ BİR ALAKASI YOK

Eyüp Erol`un bir dönem SP`den belediye başkan adayı olmasının bu sistem ile Saadet Partisi arasında bir bağ kurulmasına haklılık kazandırmayacağı ifade ediliyor. Kişisel bir girişimin parti tüzel kişiliğini bağlamayacağı belirtilirken bu tür hazırcı sistemlerin tasvip edilmediği de vurgulanıyor.

EMEK YOK

Emek sarf etmeden para kazanmanın yolu olarak adlandırılan network marketing sistemlerini Türkiye`ye ilk olarak Aloe Vera adlı firma getirdi. Aloe Vera bitkisinden elde edilen ürünlerin pazarlamasını üye sistemi ile gerçekleştiren network marketing yöntemi daha sonra bir çok firma tarafından denenmeye başlandı.

TİTAN`DAN AYIRAN ÖZELLİĞİ ÜRÜN SATIŞI

10 yıl önce saadet zinciri olarak ortaya çıkan ve hukuki olmadığı için yönetici ve üyeleri hakkında adli işlem yapılan Titancıların yöntemi ile network marketing sistemi arasındaki ortak nokta üyelik sistemi ile çalışıyor olması. Bu sistemi Titan`dan ayıran fark ise ürün satışının da sistemin bir paçası olması.

DAHA ÇOK İŞSİZLER VE AZ GELİRLİLER İLGİLENİYOR

İslam dini çalışmayı ve emek karşılığı para kazanmayı uygun gördüğü halde sadece üye yaparak para kazanmayı amaçlayan bu sistem özellikle bazı cemaatler arasında yaygınlık gösteriyor. Cemaatlere giren ve herhangi bir işi olmayanlar cemaat yapısını kullanarak birbirlerini üye yapıyor ve bu yolla para kazanmayı hedefliyorlar.

SİSTEM NASIL ÇALIŞIYOR?

60 TL vererek sisteme üye oluyorsunuz.

- Şirket bu paranın 30 TL`sini üyelik bedeli olarak alıyor.

- Size 20 TL değerinde başta çorap olmak üzere atlet, iç çamaşırı gibi tekstil ürünleri gönderiyor.

- 10 TL`lik kısım ise kargo bedeli olarak alınıyor.

- Üye olanlar sonra yeni üye kaydederek sistemi büyütüyorlar.

- 60 TL vererek sisteme üye olan kişi, sisteme dahil ettiği her bir yeni üye için 3 TL kazanıyor.

- Sisteme dahil ettiği üyenin kazandırdığı yeni üyeler için de grubun başı olan kişiye yine üye başına 3 TL`lik ödeme yapılıyor.

- Sistemi anlatırken şöyle bir aylık hesap yapılıyor. Diyelim ki bir ay boyunca 3 üye kaydettiniz. O 3 üyenin her biri de her ay 3`er üye daha kazandırdı. Yeni üye olanlar da 3`er üye daha getirdi. Bu sistematiğe göre üye sayısı 10`uncu ayın sonunda 59 bin 49`a kadar çıkıyor.

- Ve ilk üye olan kişi daha sonra sisteme dahil olan her üye başına yine 3 TL almaya devam ediyor. Zincirin neresinden dahil olursanız olun, üye yaptığınız kişi başına size 3 TL vermeyi taahhüt ediyorlar.

- 250 bin TL`lik geliri de aylık 3`er yeni üye matematiksel kazanç sistemine göre hesaplayıp vurguluyorlar.

- Birinci ay 3 olan üye sayısı ikinci ay 9`a, üçüncü ay 27`ye, dördüncü ay 81`e, beşinci ay 243`e, altıncı ay 729`a, yedinci ay 2 bin 187`ye, sekizinci ay 6 bin 561`e, dokuzuncu ay 19 bin 683`e, onuncu ay sonunda da 59 bin 49`a ulaşıyor. Ve siz her ay sisteme dahil olan her bir kişi için 3 TL alıyorsunuz.

- Bu sadece organizasyonla ekip kurarak kazanacağınız miktar olarak sunuluyor. Şayet ürün satmayı da becerebilirseniz satılan her üründen de yüzde 50`ye yakın ekstra kazanç sağlamak mümkün görünüyor.

- Yani sistemin üye olana kazancını 3 üye ile değil 5 üyeyle yapsalar kazancı kağıt üzerinde çok daha fazla gösterip daha geniş kitlelerin de gözünü boyayabilirlerdi. İnsaflı davranıp ayda 3 yeni üye modeli üzerinden hesap yapılmış.

KAĞIT ÜZERİNDE KAZANÇLI AMA PRATİKTE TAM BİR HÜSRAN

Kağıt üzerinde oldukça pratik ve uygulanabilir gözüken ve sonucunda da oldukça yüksek paralar kazanmayı taahhüt eden sistem iş eyleme döküldüğünde ise tam bir fiyasko olarak sonuçlanıyor.

PARA KAZANAN İŞİ ORGANİZE EDEN

Bu işten tek kârlı çıkan ise işi organize edenler oluyor. Çünkü hiçbir risk taşımayan ve hiçbir gideri olmayan sistemde her üye ilk girişte 60 lira vermek zorunda. Her bir üyenin üyelik bedeli olarak ödediği bu para işi organize adenlerde toplanıyor ve üye yapanlara bu paranın 3 lirası pirim olarak veriliyor.

TANITIMINI İ. SADRİ YAPIYOR

EMS`nin tanıtımı ise tiyatrocu İbrahim Sadri yapıyor. EMS`ye ait internet sitelerinde yer alan tanıtım videolarının sunumunu Sadri yapıyor. `Memleket Havaları`, `Adam Gibi`, `Paramız Yoksa Haysiyetimiz Var` isimli 3 kitabı ve 8 adet de şiir kasedi bulunan Sadri 4 Şubat 2008 tarihinde Kadıköy`de bulunan Erciyes Kültür ve Tabiatı Koruma Derneği`ne yapılan baskında kumar oynarken yakalanmıştı. Hakkında kumar oynamaktan işlem yapılan İbrahim Sadri, Kabahatler Kanunu`na göre 105 YTL para cezasını ödeyerek serbest kalmıştı.

KADINLAR KULLANILIYOR

Olayı cazip kılmak için ise daha ço kadınlar kullanılıyor. İç çamaşırı sektöründe faaliyet gösteren Erol Grup, network marketing sistem ile satışlarını artırırken, kadın vücudunu da sergilemeyi ihmal etmiyor.

HABERAYNA.COM