İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu üniversite öğrencilerinin eğitimlerine katkıda bulunma ve onları destekleme politikalarından vazgeçmelerinin mümkün olmadığını belirtti. Kocaoğlu, “Artık Anayasa Mahkemesi kararıyla burs verme olanağımız ortadan kalktı. Ancak biz ulaşımda sübvansiyon, öğrencilerimizi yurt, barınma ihtiyaçlarını gidermek ve benzeri destek politikaları ile eğitime olan katkılarımızı arttırarak sürdüreceğiz” dedi.

Büyükşehir Belediye'sinden yapılan açıklamada, "5102 sayılı Yüksek Öğrenim Öğrencilerine Burs, Kredi Verilmesine İlişkin Kanun'un bazı maddeleri hakkında Anayasa Mahkemesi'nin 2008/165 sayılı kararının 10.03.2009 tarihli Resmi Gazete'de yayınlanması ile belediyelerin burs verme olanağı ortadan kalktı. Bu nedenle belge getirmek üzere verilen randevular iptal edildi." denildi. Açıklamada bugüne kadar öğrencilerin hesaplarına yatırılan paraların geri çekilmesi ise söz konusu olmadığı vurgulandı.

-5 YILDA 80 BİN ÖĞRENCİYE BURS VERİLDİ-

Açıklamada şu görüşlere yer verildi:
"İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından ilk olarak 2004–2005 öğretim döneminde verilmeye başlanan Ahmet Piriştina Bursu sayesinde bugüne dek 80 bin 763 öğrenciye maddi destek sağlandı. 5 yıl boyunca ödenen burs miktarı ise 60 milyon lirayı aştı.

İzmir Büyükşehir Belediyesi 2008–2009 öğretim döneminde toplam 25 bin 744 öğrenciye beş aylık burs bedelini sorunsuz bir şekilde ödeyerek, gençlerin eğitimine katkıda bulundu. Sene başında 30 bin öğrenci hedefiyle yola çıkan Büyükşehir Belediyesi henüz değerlendirmelerin sürdüğü bir dönemde oluşan yasal durum nedeniyle bu hedefine ulaşamadı." (ANKA)