Media Markt Türkiye Genel Müdürü Nuri Topatan, “İndirim kararı tam zamanında alındı” dedi

Hafta başında uygulamaya konulan yüzde 6.7’lik ÖTV indiriminin satışları iki kat artırdığını söyleyen Media Markt Türkiye Genel Müdürü Nuri Topatan, “İndirim kararı tam zamanında alındı” dedi.

25 Mart’ı 26 Mart’a bağlayan gece yarısı Adana’daki ilk mağazalarını açacaklarını söyleyen Nuri Topatan, “İzdiham olmaması için 250 kişilik güvenlik ekibi kurduk. Kilometrelerce de bariyer kuracağız” dedi.

TÜRKİYE’DE sekiz mağazayla faaliyet gösteren elektronik market zinciri Media Markt Türkiye Operasyonlarından Sorumlu Genel Müdürü Nuri Topatan, “ÖTV indiriminden sonra LCD ve Plazma TV’lerle beyaz eşya satışında geçen yıla göre iki kat artış oldu” dedi. ÖTV indirimini tam zamanında alınmış bir karar olarak nitelendiren Topatan, “Satışlar yüzde 10.1 geriye gitmişti. Vergi indiriminin satışları artırıcı ve piyasayı hareketlendici bir etki yapacağına inanıyorum. Firmalar indirimi uyguladıklarında biz de fiyatlara yansıtıyoruz. Ürünlerimizi çok satıyoruz. Mağazadaki stoklarımız satış alanımız. ÖTV indirimi bizi çok iyi etkilemeye başladı” diye konuştu.

AVM’lere gelenlerin sayısında artış var

Hafta başında uygulamaya konulan ÖTV indiriminin AVM’lere gelen ziyaretçi sayısını bile artırdığı belirtilirken Arçelik Genel Müdürü Levent Çakıroğlu, Mart ayını tüketiciler için alışveriş için büyük ve tarihi bir fırsat olarak nitelendirdi.

LG Electronics Türkiye Satış ve Pazarlamadan Sorumlu Başkan Yardımsı Ahmet Güven, ÖTV indirimi sayesinde alışveriş merkezleri ve büyük zincir mağazalara gelen sayısında bile geçen haftaya göre ciddi bir artış olduğunu açıkladı. LG Electronics’in Türkiye’deki 5’inci mağazasının açılış töreninde konuşan Güven, ÖTV’deki düzenlemenin liste fiyatlarında yüzde 10’a varan indirim sağladığını hatırlatarak “Daha önce satın alımı ertelemiş tüketicilerin tekrar alışverişe çıktığını görüyoruz” dedi. Güven, 15 Haziran’da ÖTV indirimi sona erse bile, üreticilerin kampanya yapmaya devam edeceğini aktardı.

Arçelik: ÖTV indirimi Mart’ta tüketiciler için tarihi fırsat yarattı

Buzdolabı, çamaşır, bulaşık makinası fırın ve kurutucu için, mevcut “KDV-ÖTV Bizden” kampanyasının üzerine yüzde 6.7 oranında ÖTV indirimini ayrıca uyguladıklarını belirten Arçelik A.Ş. Genel Müdürü Levent Çakıroğlu, “Böylce toplam indirim yüzde 26 oldu” dedi. Çakıroğlu, tüketiciler için bu dönemde alışverişin büyükve tarihi fırsat oluşturduğunu açıkladı.

Kampanyayı uzattık

Piyasanın zorlu koşullarında, tüketicilerin alım gücünü desteklemek ve pazarı canlandırmak için Şubat ayından itibaren buzdolabı ve çamaşır makinelerinde “KDV ve ÖTV’si Bizden” kampanyasını uygulamaya başladıklarını hatırlatan Çakıroğlu, kampanya kapsamında yüzde 18’lik KDV oranını da içeren, toplamda yüzde 26 oranında indirim uyguladıklarını ifade etti.

Çakıroğlu, kampanyayı tüm beyaz eşya ürünlerini kapsayacak şekilde Mart sonuna kadar kampanyayı uzattıklarını vurguladı.

Kaynak:gazetevatan.com