Tutuş
Genel olarak vuruş hareketinin sağlıklı bir şekilde gerçekleştirilebilmesi için istekanın hakimiyeti adına yapılan el ve kol hareketlerinin bir bütünüdür diyebiliriz.

Sol elimizi avuç içimiz masaya gelecek şekilde yerleştirerek istekanın ön kısmının (şaft) kontrolünü sağlamak gerekir. Sol elimizi şekillendirerek istekanın kayması için verdiğimiz şekle köprü adı verilir.

Kapalı köprü örnekleri
Köprü çeşitleri açık ve kapalı olmak üzere ikiye ayrılır. Kapalı köprü daha çok istekanın top üzerindeki (özellikle falsolu ya da hızlı kontrol gerektiren atışlarda) hakimiyeti için kullanılır. İşaret ve başparmağımızı bir kafes şeklinde hazırlayarak bu iki parmak arasında istekanın rahatça kaymasını sağlamamız gerekir.

Açık köprü örnekleri
Açık köprüde ise daha iyi bir görüş alanı sağlanmakla beraber bu köprü daha çok doğrultu ile ilgili hassas ayar yapılan atışlarda kullanılır.

Sol kolumuzun da mümkün olduğu kadar düz olması ve dirsekten kırılmaması sağlam bir tutuş için gerekli şartlardan biridir.

Açık köprü daha çok cepli bilardo dediğimiz pool snooker gibi oyunlarda kullanılır. Kapalı köprü ise özellikle 3-bant disiplininde çok sık gördüğümüz bir kullanım şeklidir.

Vuruş
Her ne kadar sağ elin istekayı tutuşu ile ilgili ayrıntılar tutuş başlığı altında gibi düşünülse de bu ayrıntılar düzgün bir vuruş yapılabilmesi için çok önemlidir. O yüzden bu başlık altında anlatmayı tercih ettik.

İstekanın vuruş sırasında düz bir hareket yapması için sağ kolun düzgün çalışması gerekir. Bu sebeple dikkat edilecek noktalar:

Sağ kolumuzun sadece dirsekten ele kadar olan kısmı çalışmalı omuz hareketsiz olmalıdır.

Sağ dirsekle sağ el arasındaki doğrultunun yere dik olması gerekir. Tam arkadan bakıldığında sağ kolumuz sağa ya da sola yatık olmamalıdır.

İstekanın ucunun vuruş sırasında topla ilk temas ettiği anda dirsekle el arasındaki doğrultu istekaya mümkün olduğu kadar dik olmalıdır. Yani bu pozisyon sırasında sağdan bakıldığında kolumuz öne ya da arkaya yatık olmamalıdır.

Vuruş öncesinde yapılan istekanın gidip gelme hareketine limage (limaj) adı verilir. Bu hazırlık hareketi sırasında istekanın ucu mümkün olduğu kadar topa yakın noktalarda durdurulmalıdır. Böylece gerçek vuruşa çok yakın bir canlandırma gerçekleştirmiş ve daha sağlıklı bir vuruş yapmış oluruz.