-utorrent adlı program kendi hızı ve sistem hızına etkileri acısından (uzun incelemeler sonucunda) torrent kullanıcıları icin en iyi program durumundadır.
-kafanıza uygun torrent dosyasını bulmak icin www.torrentz.com sitesinden faydalanabilirsiniz. bu site tum torrent sitelerinin google'ı sayılır.
-modeminizden bir port acıp bu portu programla eslestirmek bir hayli fayda saglıyor aklınızda bulunsun.
-upload hızınızı minimum 10 maksimm 20 kbps olarak belirlerseniz hem download hızınızdan kaybetmessiniz hem de torrent camiasındaki paylasımcı olmanın getirdigi hizmetlerden yararlanabilirsiniz.
-hız konfigurasyonunu dogru bicimde yapmak download hızının tavan yapmasını saglar. bu ayarları atlamayın uzulebilirsiniz.
-sadece film indirme konusunda "axxo" etiketli filmleri indirmenizi tavsiye ederim. bu etiketli filmler emin olun piyasadiklerin en kalitelisi oluyor.
-bol bol kurcalayın torrent sitelerini gezin indirin indirtinve elinizin altındaki gucun farkına varın.
-bu guc nedeniyle cıgrınızdan cıkıp 1haftada 63 film indirip hepsini izlemeye kalkısmayın. sonucunda goz doktoru size 1.25 lik bir miyop recetesi yazıyor.
-indirdiginiz filmleri altyazılı izlemek icin "bsplayer" programını kullanın. altyazılar icinde www.divxplanet.com veya www.turkcealtyazi.org sitesinden faydalanın.
-altyazıları indirirken fps ve versiyon degerlerine dikkat edin. yani eger indirdiginiz film axxo etiketliyse axxo'ya uyumlu altyaziyi indirin. bulamazsanız problem diil aynı fps'ye sahip bir surumun altyazısınıda indirmek ise yarar.
-oyun konusunda iso dosyalarının boyutları buyuk oldugu icin kullanıcılar soyle bir cozum bulmuslar: biri oyunun cdsini alır ve bilgisayarına yukler. daha sonrada praogram files klasoru icinde bulunan oyunun klasorunu bir torrent dosyası yapar. bu sayede dosya buyuklugunden yırtılır. ornegin bir oyununun iso dosyası 5gb gibi bir boyuta sahipken bu yolla hazırlanan surumunu indirdiginizde 3-4gb gibi bir boyutla isi bitirebiliyorsunuz.

her neyse fazla konustum ve gotumun tavan yaptıgını farkettim bu nedenle burda kesiyorum umarım yazdıklarımın faydası olur. simdi gidin film indirin, oyun indirin, en yeni albumleri edinin ve cılgınlar gibi eglenin. elinizin altındaki gucun farkına varın genc torrentciler. hadi bakalım...
Kaynak:sozluk.sourtimes.org (zibidibadabum)