Yazar: Rauf Ateş
Perşembe, 27 Eylül 2007


Son yılların en gözde yatırım alanlarından olan organizasyonda, franchise alarak şirketinizi kurabilirsiniz. Üstelik yıllık 50 iş garantisiyle birlikte. 3 bin dolar franchise bedeli talep eden İzmir merkezli Organizasyon Platformu A.Ş, Türkiye'nin çeşitli illerinde temsilcilikler verecek.

Düğün, davet, seminer, toplantı, konser ve festival gibi etkinliklerin sayısının artması, bu etkinlikleri yapan organizasyon şirketlerine olan talebi de artırıyor. Bu nedenle son yıllarda en çok ilgi gören işlerinden birini de "organizasyon" oluşturuyor.

İzmir'de bu açığı fark ederek, dört yıl önce seyahat acenteliğinin yanında bir de organizasyon şirketi kurmaya karar veren Birol Gören, bu alanda franchise da veriyor. Gören, Organizasyon Platformu isimli firmasıyla franchise alan girişimcilere hem kendi üye portföyünü sunuyor, hem de yılda garantili 50 işi pas ediyor.

Organizasyon Platformu'nun 500'e yakın üyesi bulunuyor. Üyelerinden yıllık 150 YTL+KDV üyelik bedeli alan şirket, yetişemediği işleri üyelerine yönlendiriyor. Bu yönlendirmeden de yüzde 12'lik bir komisyon alıyor. Ancak şirketin asıl hedefi İstanbul, Ankara, Adana, İzmir, Antalya, Trabzon ve Gaziantep gibi illerde temsilcilikler ve bayilikler vermek. Firmanın halen Ankara, Denizli ve İstanbul olmak üzere bu üç ilde temsilcilikleri bulunuyor.

Franchise bedeli 3 bin dolar

Franchise almak isteyen girişimcilerden 3 bin dolar ve yıllık tanıtım ücreti olarak 1000 dolar talep ediliyor. Bunun karşılığında hem isim hakkı, hem de 7 gün süren geniş kapsamlı bir organizasyon eğitimi veriliyor. Organizasyon işinin incelikleri, müşteri ile iletişim kurma, organizasyonun operasyon işleri, satış ve pazarlama teknikleri gibi derslerin verildiği bu eğitimlerin yanı sıra, franchise alan girişimcilere lojistik, personel ve fuar desteği de sağlanıyor.

Garantili 50 iş bağlantısı

Girişimciler için en önemli noktalardan birinde onlara iş garantisi sağlayan Organizasyon Platformu, onlara yıllık 50 iş bağlantısı garantisi veriyor. Şirketin sahibi Birol Gören, "En küçük organizasyondan 3-4 bin YTL kazanmak mümkün. Eğer bu, açılış daveti olursa 20-30 bin YTL kazananlar da oluyor. O nedenle talep ettiğimiz 3 bin dolarlık franchise bedelini, şirketi kurduktan sonra rahat rahat karşılayabilirler" diyor.

Özge Yavuz

KUTU

Bir ekip kaç kişiyle kurulur?

Güçlü bir organizasyon şirketi kurmak için bir ekipte kaç kişi olmalıdır? Ve ekipte yer alacak kişilerin görevleri ne olmalıdır? Bu sorumuzu Birol Gören, şöyle yanıtlıyor: "En önemlisi bir ekipte satış ve halka ilişkiler sorumlusu olması lazım. Operasyon yöneticileri de en az 2-3 kişiden oluşmalı. Yönetici kadrosunu da sayarsak, bir firmanın en az 8 kişiden oluşması gerekiyor." Peki, 3 bin dolarlık franchise bedeli ödemeyle bir firma kurulabilir mi? Bunun için de ilk sermaye bedeli olarak en az 10 bin YTL'lik bir yatırım gerekiyor.

Organizasyon Platformu A.Ş'ye ulaşmak için 0232-421 34 23 no'lu telefonu arayabilirsiniz...