Bahar aylarının gelmesiyle birlikte düzenlenen geleneksel üniversite şenlikleri, bu yıl da renkli etkinlikleriyle öğrencileri sınav stresinden uzaklaştıracak. Hacettepe Üniversitesi, her gün farklı müzik türündeki konserleriyle, ODTÜ ilginç yarışmalarıyla, Ankara Üniversitesi de ünlü isimlerin konserleriyle Başkentte şenlik havası estirecek.

ANKARA(ANKA) - Bahar aylarının gelmesiyle birlikte düzenlenen geleneksel üniversite şenlikleri, bu yıl da renkli etkinlikleriyle öğrencileri sınav stresinden uzaklaştıracak. Hacettepe Üniversitesi, her gün farklı müzik türündeki konserleriyle, ODTÜ ilginç yarışmalarıyla, Ankara Üniversitesi de ünlü isimlerin konserleriyle Başkentte şenlik havası estirecek.

Hacettepe Üniversitesi, bu kapsamda 3 gün boyunca renkli etkinlikler düzenleyecek. Hacettepe Üniversitesi Öğrenci Temsilciler Konseyi`nin 9-10-11 Mayıs tarihlerinde gerçekleştireceği, Kültür ve Sanat Festivali, sabah 10.00`dan gece 24.00`e kadar sürecek. Festival, konserler, çeşitli gösteriler, söyleşi ve oyunlarla şölene dönüşecek.

Tanıtım ve satış amacıyla kurulan tezgahlarla küçük esnafın da yer alacağı şenlikte, öğrenci kulüp ve gruplarının dans gösterileri ve konserlerinin yanı sıra paintball, hardball, kaya tırmanışı gibi spor karşılaşmaları ve yarışmalar da olacak. Festivalin "9 Mayıs Türkü Günü"nde Mustafa Özarslan, "10 Mayıs Rock Günü"nde Grup Seksendört ve Gökçe, "11 Mayıs Pop Günü"de de Demet Akalın sahne alacak.

-ODTÜ`DEN İLGİNÇ YARIŞMALAR-

Orta Doğu Teknik Üniversitesi`nin (ODTÜ) bu yıl 22.`sini düzenleyeceği "Uluslararası Bahar Şenliği" ise 7 Mayıs`ta start alacak. Şenlik 3 gün sürecek. Konserlerin yanı sıra "ODTÜ 22. Uluslararası Bahar Şenliği"nde, üniversitenin çeşitli toplulukları tarafından fotoğraf ve resim atölyeleri, belgesel gösterimleri, söyleşiler ve renkli yarışmalar düzenlenecek. Şenliğin konser programına göre, 7 Mayıs`ta Grup Günyüzü, Sevinç Eratalay, İnti İllimani, 8 Mayıs`ta Murat Meriç-Eski 45`likler, Ahırkapı Roman Orkestrası, 9 Mayıs`ta Lora, Feridun Düzağaç, 10 Mayıs`ta ise Cem Köksal ve Joe Lynn Turner, öğrencilerle buluşacak. Üniversite`nin Çocuk Aklı Topluluğu tarafından yapılacak "Bebe Bisküvisi Yeme Yarışması", Yaratıcılık ve Sosyal Yenilik Topluluğu tarafından üniversitenin toprak sahasında yapılacak "Üç Kale Maç", Gıda Topluluğu tarafından yapılacak "Elma Yeme Yarışması" ve Hatırla Sevgili dizisinin oyuncuları ile yapılacak söyleşi dikkat çeken etkinlikler arasında yer alıyor.

Ankara Üniversitesi ise 14-18 Mayıs tarihleri arasında Tandoğan kampusünde gerçekleştireceği bahar şenliği kapsamında 14 Mayıs`ta Kargo`yu, 15 Mayıs`ta Leman Sam`ı, 16 Mayıs`ta Yeni Türkü ve Pinhani`yi, 17 Mayıs`ta Feridun Düzağaç`ı ve 18 Mayıs`ta da Volkan Konak`ı ağırlayacak. (ANKA)

Kaynak:tumgazeteler.com