Son günlerde KPSS tarihleriyle ilgili farklı değerlendirme, yorum ve beklentiler üzerine Devlet Bakanı Hayati Yazıcı`nın Basın Müşavirliğinden yazılı bir açıklama yapıldı.

Açıklamada, (A) Grubu Kadrolar (Müfettiş yardımcısı, uzman yardımcısı, stajyer kontrolör, kaymakam adayı gibi) ve öğretmen kadrolarına yönelik KPSS`lerin her yıl, (A) Grubu, öğretmenlik ile (B) Grubu olarak tanımlanan kadrolara (memur, bilgisayar işletmeni, mühendis, tekniker, hemşire gibi) yönelik Genel KPSS`lerin ise 2 yılda bir yapılmasının yerleşik hale geldiği kaydedildi.

En son Genel KPSS`nin, lisans mezunları için ``(A) Grubu, öğretmenlik ve (B) Grubu kadrolar dahil`` 28-29 Haziran 2008, ön lisans ve ortaöğretim mezunları için ``Sadece (B) Grubu kadroları kapsayan`` sınavın ise 21 Eylül 2008 tarihlerinde gerçekleştirildiği anımsatıldı.

Açıklamada, bu yıl 27-28 Haziran tarihlerinde ise (A) grubu kadrolar ve öğretmenlik için KPSS yapıldığı belirtildi.

Devlet Personel Başkanlığından sorumlu Devlet Bakanı Hayati Yazıcı`nın, ``Bazı kamu kurum ve kuruluşlarının uzman, mühendis veya müfettiş gibi kadrolara nitelikli eleman bulamadıklarına`` dikkati çekerek, ``Mümkün ve uygun olması ve gerekli görülmesi halinde Genel KPSS`nin 2009 yılı sonunda da yapılabileceği``ne ilişkin bazı gazetelerde yayımlanan değerlendirmesinin ardından, kamuoyunda, 2009 yılının Eylül ayında veya 2009 yılı içerisinde yeni bir genel KPSS`nin yapılacağı yönünde beklentiler oluştuğu belirtildi.

Bu değerlendirme ve beklentilerin bazı basın-yayın organlarında yer aldığı, sanal ortamda yayın yapan kimi sitelerde haksız ve mesnetsiz suçlamalarda bulunulduğu ifade edilen açıklamada, ilgili kurumlar nezdinde, ``mümkünlük, uygunluk ve gereklilik`` kapsamında yapılan görüşme ve değerlendirmelerin ardından konunun netliğe kavuştuğu bildirildi. Açıklamada, ``Buna göre, 2009 yılı içerisinde yeni bir genel KPSS`nin yapılması, ÖSYM`nin sınav takvimi ve kapasitesi dikkate alındığında mümkün olamayacağından, Genel KPSS`ler planlandığı gibi 2010 yılında Devlet Personel Başkanlığı ve ÖSYM Başkanlığınca belirlenecek tarihlerde gerçekleştirilecektir`` denildi.