Türkiye`de rekor kıran işsizlik oranlarına rağmen indirimli mağazalar zinciri MOL`ün Konya ve Karaman`daki iş ilanlarına aldıran olmadı.

Her iki ildeki mağazaya alınacak toplam 20 kişi için sadece 12 başvuru geldi.

MOL, geçtiğimiz günler Konya ve Karaman`da birer tane mağaza açtı. Açılıştan önce yapılan duyurularda, açılışa gelen ilk 5 bin kişi arasından isteyen 10`ar kişinin her iki ildeki mağazalarda işe alınacağı belirtildi. Şirket yetkilileri yaşanan kriz ortamında yoğun bir başvuru beklerken, gelen sonuçlar çok şaşırtıcı oldu.

Karaman`daki mağazanın açılışında ilk gün mağazayı 47 bin kişi ziyaret etti, ancak bunların sadece 5 tanesi iş başvurusunda bulundu. Benzer şekilde de Konya`da da ilk gün ziyaretçisi 63 bin kişiden 7 kişi iş için ismini yazdırdı.

Bu kadar az başvuru gelmesinin kendilerini çok şaşırttığını belirten MOL yetkilileri, isim yazdıran 12 kişinin de hemen işe alındığını belirttiler.

EV HANIMLARINA İŞ FIRSATI

Öte yandan MOL, 1 Ağustos`tan itibaren ev hanımlarının ürünlerini de mağazalarında sergilemeye başlayacak. Mağazada ürünlerin satışına göre ev hanımlarının aylık bin 500 liraya kadar gelir elde etme şansı bulunuyor.

İsteyen ev hanımları, mağazalara ürün göndermek ve bilgi almak için www.molstores.com adresine başvurabilir.