-Hükümetle Türk İş arasında kamuda çalışan işçiler adına yapılan toplu iş sözleşmesi, Türk İş`e bağlı Sağlık İş Sendikası`nda rahatsızlığa yol açtı.

ANKARA(ANKA)-Hükümetle Türk İş arasında kamuda çalışan işçiler adına yapılan toplu iş sözleşmesi, Türk İş`e bağlı Sağlık İş Sendikası`nda rahatsızlığa yol açtı.

Sağlık İş Sendikası Genel Başkanı Mustafa Başoğlu, `Toplu iş sözleşmesi ile elde edilen sonucun işçilerin refahını yükselttiğini, rahat bir geçinme imkanını sağladığını söylemek ne yazık ki mümkün değildir` dedi.

Başoğlu, `Türk İş`in yaptığı araştırmaya göre, ülkemizde açlık sınırı 733.36 TL, yoksulluk sınırı 2288.78 TL`dir. Bu rakamlarla toplu iş sözleşmesini sonuçlandıran bildiri gözönüne alındığında, açıkça görülmektedir ki, işçilerin refah düzeyinde hiçbir gelişme olmamıştır` diye konuştu.

Toplu iş sözleşmesiyle düşük ücretlerin iyileştirilmediğini, yüzdeli ücret zammının daha çok yüksek ücretli işçilerin işine yaradıağını ifade eden Başoğlu, değerlendirmelerini şöyle sürdürdü:

`Bütün bu gerçekler karşısında protokole sessiz kalmak ve kabullenmek gibi bir durumumuz elbette söz konusu olamaz. Kanunun bize verdiği imkanları sonuna kadar kullanacağız ve üyelerimizin haklarını korumaya çalışacağız.` (ANKA)

(NK/BÜN)