Ülkemizdeki Vakıf üniversiteleri Sporun hemen hemen her dalinda başrılı olmuş, lisans sahibi veya milli forma giymiş öğrencilere 1yüzdeyüz oranında burs veriyor.

15 vakıf üniversitesi sporda yıldız olmuş başarılı öğrenciye tam eğitim bursu veriyor.

Spor Bursu Veren Üniversiteler:
“İzmir Ekonomi Üniversitesi, Kadir Has Üniversitesi, Okan Üniversitesi, İstanbul Bilgi Üniversitesi, Bahçeşehir Üniversitesi, Çankaya Üniversitesi ve Çağ Üniversitesi milli takım oyuncuları ve üniversite takımında lisanslı oynayanlara tam öğrenim bursu verirken, Işık Üniversitesi, milli sporculardan yıllık öğrenim ücretinin yüzde ellisini, birinci lig takımlarında forma giyenlerden yüzde yirmibeşini almıyor.

Yeditepe Üniversitesi ise üniversitenin basketbol, voleybol, hentbol spor takımlarına seçilen ya da son 2 yılda milli takım adına yarışan öğrencileri yüzde 50 burslu okutuyor.

İstanbul Kültür Üniversitesi de faal milli sporculara yüzde 25, herhangi bir okul takımında görev alması halinde ise yüzde 10 oranında burs sağlıyor.

Doğuş Üniversitesi kendi branşında yüksek performans gösteren öğrencilere değişik oranlarda burs olanağı sunuyor.

Haliç, İstanbul Ticaret ve Beykent Üniversiteleri ise milli forma altında madalya kazanmış öğrencilerine yüzde elli oranında burs veriyorlar.

Atılım Üniversitesi’nde branşında genç ve ümit milli olan ve play-off oynayan öğrencilere yüzde yüz, yarım ya da üçte bir oranında burs alıyor.”