Ostim Sanayici Ve İşadamları Derneği (OSİAD), dış ticaret yapmak isteyen firmalara lojistik destek sağlamak için Dış Ticaret Ofisi kurdu. Dış Ticaret Ofisi, ihracat yapmayı gerçekten isteyen ama bunu nasıl gerçekleştireceğini bilmeyen, ihracat yapan ancak yeterli seviyelere ulaştıramayan ya da potansiyeli olmasına rağmen ihracatı düşünmeyen firmalara lojistik destek sağlayacak.

OSİAD Başkanı Adnan Keskin yaptığı açıklamada, `OSİAD Dış Ticaret Ofisi, dış ticaret konusunda üyelere yol göstermek, danışmanlık yapmak ve gerektiğinde birebir ihracat sürecini firmalarla birlikte dizayn etmek için kurulmuştur` dedi.

Dış Ticaret Ofisi`nden hizmet almak isteyen firmaların gerek işletme, gerekse ürün bazında detaylı olarak incelenerek dış pazardaki rekabet gücüne bakılacağını belirten Keskin, `Sonrasında ortak yapılabilecek çalışmalar firmaya sunularak karar veriliyor.

Dış Ticaret Ofisi tarafından verilen hizmet sadece ihracat alanında olmayıp, özellikle maliyetleri düşürme amacıyla yapılan ithalat alanında da olabiliyor. Özellikle pazar, ürün, firma ve fiyat araştırması yada üretim esnasında ve ürün tesliminde yapılan kalite kontrolleri konusunda da firmalar hizmet talep edebiliyor` dedi.

Keskin, firmalara `Dünya pazarlarında yer almak, var olan potansiyelinizi keşfetmek ve dış ticarete doğru şekilde başlamak için OSİAD Dış Ticaret Ofisiyle bağlantıya geçebilirsiniz` çağrısında bulundu.